Publisert ihjel: En oversikt over skrivekonkurranser i Norge



Alle vet jo det: Det er vanskelig å bli publisert! Av den grunn har dere nå foran dere en liten ressurs for dem som sitter på kortere manuser skrevet med lidenskap og entusiasme, og som leter etter et godt hjem for dem.


Skrivekonkurranser i Norge (aktuelle NÅ)

1) Pendelen.no - Norges eneste tidsskrift med månedlige dikt- og novellekonkurranser (iallfall har artikkelforfatteren ikke klart å finne flere). Premien ligger vanligvis på kr 300 for dikt (fri lengde) og kr 1000 for novelle (1000 - 3000 ord). Konkurransen er åpen for flere sjangre, men ta en titt på hva som er månedens sjanger før du sender inn manus. Frist: den første i hver måned.

Når du først er der, les gjerne min novelle:
https://www.pendelen.no/post/utenlandsk-tjenestepike-søkes

2) Papermoon Publishing - «Ut på eventyr» er en novellesamling som kommer ut til høsten med noveller skrevet av bla. Vigdis Hjorth, Frode Grytten, Tom Egeland og Nina Lykke. De ønsker å inkludere også en novelle skrevet av en forfatter som ikke har blitt utgitt før. Novellen skal være basert på et av utvalgte eventyr og skrevet i et likestillingsperspektiv. Teksten må ikke være lengre enn det originale eventyret, men kan være kortere.  Se nettsiden før du starter på skrivingen. Vinneren får honorar. Frist: 10/07/2021.

3) Signaler - Cappelen Damms debutantantologi -  De vurderer både dikt, essay, kortprosa, noveller, romanutdrag og annet for publikasjon. Lengden på teksten bør være 2-20 sider. Frist: 01/12 hvert år.

4) Pegasus - De vil ha noveller med fantastisk innhold. Sjangeren kan være sci-fi, fantasy eller annen fabelprosa. 1200 - 2000 ord. Første plass får novellen sin på trykk og gavekort hos Outland med en verdi på 1500 kr. Andre og tredje plass får novellen sin publisert på Pegasus' nettsider, i tillegg til gavekort hos Outland på 500 kr. Kan hende de ikke tillater psevdonymer. Frist: 01/08/2021.

5) NovelleCup 2021 - Dessverre er denne konkurransen begrenset til forfattere med nordnorsk tilknytning. Det kåres to vinnere, og disse tildeles stipender på kr 40.000 og kr 10.000. Maks 3000 ord. Frist: 01/09/2021.

6) Norske Serier ser etter nye serieforfattere. Skriver du romanse, kan dette være noe å se på. Frist: 30/08/2021.

7) For ungdom (viderekomne elever): Fritt Ord-konkurranse. Frist: 15/03/2022.


For tiden ser det ut til at lokalaviser ikke har noen åpne konkurranser. Bergens Tidende avsluttet deres siste konkurranse i juni, men det kommer sikkert flere. Lokalaviser har ofte fine premier, så følg med på det :)


Tidsskrift

Selv om mange tidsskrift er drevet av frivillige studenter og ikke har mulighet til å honorere innsendte bidrag, kan det for flere være aktuelt å sende inn sine tekster. Det er ofte verdifull tilbakemelding å få, og det han hende forfatteren blir lagt merke til av et forlag hvis teksten blir publisert. Vær obs på at de aller fleste gir ut temanumre, og at teksten da må være tilpasset det aktuelle temaet. Det er bla. følgende tidsskrift som tar imot bidrag:

Man kan ev. ta kontakt med og prøve å selge tekster til:


Ta gjerne en titt på også denne oversikten:
http://www.tidsskriftforeningen.no/medlemmer/ 

Håper at denne artikkelen vil være til hjelp. 
Jeg vil prøve å publisere nye artikler om norske skrivekonkurranser regelmessig. 

God skriving! :)







Kommentarer

Populære innlegg